Вести од индустријата

Карактеристика на лед неонско светло

2022-06-24
Лед неонски светлаимаат различни форми на светлина, не само на една, што во голема мера ги подобрува блескавите неонски светла. Во споредба со традиционалните неонски светилки, LED неонските светла имаат многу предности, како што се висока осветленост, долг животен век, заштеда на енергија, мекост и повеќе сценарија за употреба.

1.Лед неонско светлое повеќе заштеда на енергија, флексибилниот светлосен појас за целото тело може да заштеди повеќе од 70% од потрошувачката на енергија и трошоците за електрична енергија.
2.Лед неонско светлоs се побезбедни. Производите со низок притисок можат да се инсталираат на пониски места, а карактеристиките отпорни на удари на LED неонските светла ја прават побезбедна за употреба.
3. Традиционалните неонски светилки можат да работат само на собна температура и мора да користат висок напон за време на употребата. И неговата потрошувачка на електрична енергија е исто така повеќе десетици, но работниот век е краток, исто така незгодно одржување. Лед неонските светла траат подолго.



Led Neon Lights
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept